ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑμΣΚΠ ΧΙΟΥ

fb-img-1670232167183.jpg
Δημοσιεύτηκε στις 04/12/2022    

Την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 στις 10:30, στην αίθουσα του κέντρου Νεότητας του Αγίου Αρτεμίου Χίου διοργανώθηκε απο το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου, Ενημερωτική Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα:

Τα οφέλη

  • της Ψυχολογικής Υποστήριξης
  • της Φυσικοθεαπείας
  • της Διατροφής

στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κλουμάσης Σταμάτης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους διαβασε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Σωματείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και στην συνέχεια αναφέρθηκε στον σκοπό αυτών των Ενημερωτικών Ημερίδων που διοργανώνονται, τονίζοντας την αποφυγή αναζήτησεων μέσω διαδικτύου. Επίσης αναφέρθηκε στο έργο του Σωματείου και τον σκοπό αυτού.

Την Ημερίδα ξεκίνησε ο Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Κουκούλης Εμμανουήλ απο το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας, ο οποίος μίλησε για την αποδοχή και την αυτοβοήθεια στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Στην συνέχεια ομιλητής ήταν ο Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Κουκούλης Αλέξανδρος, με θέμα Διατροφή και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Επόμενες ομιλήτριες, η Φυσικοθεραπεύτρια, Bobath therapist Φωτεινού Σταματία και η Φυσικοθεραπεύτρια Μακρίδου Μαρία μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με θέμα "Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση".

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήματα και απορίες που περιείχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, απο το κοινό προς τους ομιλητές.

Άλλη μία Ενημερωτική Ημερίδα πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση στην Χίο.

Το ΣΑμΣΚΠ Χίου ευχαριστεί θερμά το τοπικό σύλλογο της Διεθνής Ένωσης Αστυφυλάκων που παραχώρησε τον χορό για την διεξαγωγή της Ημερίδας.