Ολιστική - Εξατομικευμένη Θεραπευτική Προσέγγιση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

Δημοσιεύτηκε στις 15/12/2020    

24 Νοεμβρίου 2019

Το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, διοργάνωσε υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ολιστική – εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση» την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο αμφιθέατρο ‘’Γιάννης Καράλης’’ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Μιχάλειο Κτήριο - Μιχάλων 8, με ώρα προσέλευσης 10:30 π.μ

Η ώρα έναρξης των ομιλητών ήταν στις 11:00 με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Σωματείου Κλουμάση Σταμάτιο. Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Φυσίατρου Κου Τσιβγούλη Αθανάσιου που παρουσίασε το θέμα «Ο ρόλος του Φυσίατρου στην Πολλαπλή Σκλήρυνση». Στις 11:30 ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Κος Κουμπής Χρυσοβαλλάντης παρουσίασε το θέμα «Σκλήρυνση κατά πλάκας και σεξουαλικότητα». Στις 11:50 ο Ουρολόγος Κος Λαψίδης Νικόλαος παρουσίασε το θέμα «Πολλαπλή Σκλήρυνση, Παρέμβαση του Ουρολόγου». Στις 12:10 ο Νευρολόγος Κος Μπαλαμούτσος Γεώργιος παρουσιάσε το θέμα «Νεότερα δεδομένα στην εξατομικευμένη θεραπεία της Πολλαπλής Σκλήρυνσης».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο προσκεκλημένος δρομέας μεγάλων αποστάσεων και πρωταθλητής του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου Χριστόφορος Μερούσης καθως και  τα Μέλη του Συλλόγου «Ποδηλάτες Χίου» μετέφεραν την εμπειρία τους οδηγώντας το «Ποδήλατο Αγώνων Ζωής » που μοιάζει σαν οποιοδήποτε άλλο, όμως στην πραγματικότητα αναπαριστά κάποια από τα συμπτώματα της Πολλαπλής Σκλήρυνσης προσφοράς της εταιρείας SANOFI.Η δυσκολία της χρήσης ενός τέτοιου ποδηλάτου θεωρούμε κάνει τον μη-πάσχοντα να αντιληφθεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Άτομο με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Επιπλέον διατέθηκαν βιωματικές μάσκες προσφοράς της εταιρείας SANOFI, που αναδεικνύουν μερικά από τα βασικά συμπτώματα της νόσου με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι φροντιστές των ασθενών μας και οι μη πάσχοντες.

Οι υπηρεσίες των βίντεο δεν είναι διαθέσιμες λόγω των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας
Ρυθμίσεις Ιδιωτικότητας