Καταστατικό Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2013 με Σκοπό την παροχή συμπαράστασης ,υποστήριξης και βοήθειας σε όσους πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Στην Χίο υπολογίζονται περισσότεροι από 100 ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Διαδίδουμε – ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία τι σημαίνει Πολλαπλή Σκλήρυνση. Η πολλαπλή σκλήρυνση (MS), είναι ένα ανίατο νευρολογικό νόσηµα, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων. Τα νεύρα του σώµατός µας περιβάλλονται από ένα λεπτό περίβληµα την «µυελίνη», στην οποία επιτίθεται το ανοσοποιήτικο μας σύστημα και καταστρέφει αυτό το περίβληµα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα η διαδικασία µετάδοσης των πληροφοριών από και προς τον εγκέφαλο, να συναντά σηµαντικές δυσκολίες .
Δίνουμε τον αγώνα μας ώστε να φύγει το taboo που κυριαρχεί στην κλειστή κοινωνία της Χίου. Ενημερώνουμε όλους τους πάσχοντες ότι με την συμμόρφωση στην εκάστοτε θεραπεία που θα του συστήσει ο γιατρός, την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειας, των φίλων και του Σωματείου μπορούν να αντιμετωπίσουν την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Με τις εκδηλώσεις και εκδρομές που διοργανώνουμε νιώθουμε άνετα και οικεία μεταξύ μας. Επίσης μέσα από αυτές τις δράσεις καλούμε και άλλους πάσχοντες ότι πρέπει να μιλήσουν και να μην το κρατάνε άλλο μέσα τους γιατί αυτό φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Δεν είναι ντροπή να έχεις πολλαπλή σκλήρυνση. Είναι δύσκολο να το περνάς μόνος σου όταν ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλοι συμπάσχοντες –συμπαραστάτες. Η ζωή δεν τελειώνει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Το Σωματείο μας είναι μια οικογένεια που όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και δεν θα δεχτούμε να τα στερηθεί κανείς .
Το Σωματείο εδρεύει σε παραχωρημένη Αίθουσα από τον Δήμο Χίου στις εργατικές κατοικίες Ευρετής, όπου γίνονται κάθε Παρασκευή στις 18:00 συναντήσεις μεταξύ των μελών καθώς και ενημερώσεις- συζητήσεις από φορείς.